Informatie

Groepsspringen (vanaf 6 jaar)
Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij het groepsspringen.
Het groepsspringen bestaat uit verschillende sprong- of vloersituaties. Denk daarbij aan mini-trampolinespringen, kastspringen en bijvoorbeeld de lange mat. We oefenen streksprongen, hurksprongen, speidsprongen, salto’s etc.
Ook besteden we veel aandacht aan het goed inspringen en het netjes landen na de sprong.

Binnen G.V. Olympia is 1 springgroep actief. Deze groep bestaat uit een aantal actieve springsters. Deze springsters springen op recreatieniveau, maar doen wel mee met wedstrijden. Deze wedstrijden bestaan uit groepswedstrijden (wanneer er tenminste zes spring(st)ers zijn) en een individuele wedstrijd. We strijden dan tegen andere spring(st)ers uit de regio.
Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel. Je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Dat gaat niet vanzelf, dus daar moet je voor trainen!

We zijn nog hard op zoek naar spring(st)ers voor onze springgroep! Zowel jongens als meisjes zijn welkom in de springgroep. Lijkt het je leuk om bij ons te springen, kom dan gerust twee proeflessen meespringen! In het lesrooster kun je zien wanneer en waar onze springgroep traint.

 

Trampoline springen
Heb je altijd al eens willen springen op een grote wedstrijdtrampoline? Het gevoel hebben dat je vliegt? Leren hoe je op een veilige manier salto’s en andere sprongen maakt? Bij G.V. Olympia kan dat!

Trainster Anne van der Veen zet zich iedere week weer in om alle springers op een leuke en veilige manier verschillende sprongen aan te leren.

G.V. Olympia heeft twee recreatiegroepen op maandag. Er wordt trampolineles gegeven in de gymzaal van het CCNV in Harderwijk, van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.

Iedereen mag twee gratis proeflessen volgen om te kijken of trampoline springen iets voor hem of haar is. Een proefles kan gevolgd worden in beide lesuren. In overleg met de trainster wordt bepaald in welk uur de proefles gevolgd wordt.

Wil je een proefles komen volgen? Stuur een mailtje naar Anne van der Veen.

Graag tot ziens in de gymzaal!!