Vind jij het leuk om overal op te klimmen en af te springen, salto’s en backflips te maken, en vooral veel te bewegen? Kom dan eens kijken bij het freerunnen!

Je kunt met andere kinderen over verschillende toestellen springen, lopen en zwaaien, maar ook prachtige salto’s maken. Je wordt uitgedaagd om over parcoursen te klimmen of klauteren. 

Freerunning is een individuele sport maar je doet het wel in een groep. Dat betekent dat je daar rekening mee moet houden, ook daar werken we aan. Maar ook moet je lichaam sterk en lenig zijn om overal je kunsten te kunnen vertonen. Je moet een goede balans hebben om niet overal af te vallen, maar je moet ook durf hebben om van hoog naar laag te springen of te zwaaien aan rekstok. En dat je er nog slim van wordt is mooi meegenomen, maar dat wist je al natuurlijk – zie onderstaand artikel van Erik Scherder.

Voor we beginnen met freerunnen, starten we altijd met bewegingen die de spieren prikkelen tot reageren. En uiteraard moet de geest alert zijn om dit uit te voeren. Dit doen we in de gymzaal altijd op een mat, dat is veilig, het gaat langzaam, bewust, geconcentreerd en gecoördineerd. Dit in tegenstelling tot klimmen en klauteren over objecten.

De gymnastiekmat van IKEA is zeer goed geschikt om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van kinderen en in de thuissituatie ook lekker te kunnen bewegen, zonder blessures op te lopen. De mat is prima geschikt om de oefeningen ook thuis te doen, prima kwaliteit en lekker dik, zeer gemakkelijk op te vouwen en goed schoon te houden. Een nadeel, misschien wordt u als ouder uitgedaagd om mee te doen! Leuk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *