Jazzdans

Binnen G.V. Olympia Harderwijk geven we aan alle leeftijden les in de stijl jazzdans. Een dansstijl die door alle leeftijden beoefend kan worden op verschillende niveaus. We hebben een gezellige damesgroep, gedreven selecties en enthousiaste recreatiegroepen. Iedereen is welkom!

Peuterdans

Bewegen, springen, zingen en dansen! Alle peuters zijn er gek op en daarom geven we peuterdansles bij G.V. Olympia Harderwijk.

Voor wie: Voor alle peuters vanaf 2 jaar (wij vinden het ook erg leuk als ouders met hun peuters meedansen, echter is dit niet verplicht!)

We hebben dansles op vrijdagmiddag om 15.30 uur in de gymzaal aan het Vliepad.  We dansen met z`n allen in een kring wat een gezellige sfeer geeft voor zowel de ouders als de kindjes. Tijdens de lessen dansen we de juf na en maken we veel plezier. Sommige peuters dansen alleen, sommigen met papa of mama samen, sommige peuters met opa of oma, alles is goed, iedereen is van harte welkom! We dansen op bekende kinderliedjes en veel op vrolijke muziek. De peuterdansles bestaat uit bewegingsoefeningen voor de allerkleinste kindjes! De dansjuf neemt ook vaak spullen mee waar de kinderen mee mogen dansen. Iedere week iets anders, iedere week is het een feestje bij de peuterdansles! Kom gerust is kijken! Dat vinden we hartstikke gezellig!

Kleuterdans

Voor wie: Voor alle kleuters van 3.5 t/m 5 jaar oud die houden van bewegen op muziek!

We hebben dansles op vrijdagmiddag om 16.00 uur in de gymzaal aan het Vliepad.

De kleuterdansles is voor alle kleuters die van dansen houden! Vanaf deze leeftijd kunnen kleine dansers en danseresjes al goed meedraaien in een dansles. Binnen de kleuter danslessen worden dans en spel afgewisseld. Een echte dans wordt in stappen aangeleerd en natuurlijk zullen dan ook deze kleine danstalenten gaan optreden! Naast het aanleren van een dans worden er in de lessen activiteiten met de kinderen uitgevoerd die gebaseerd zijn op muziek en de fantasie die deze jonge kinderen nog hebben. Samen dansen, samen bewegen op muziek, samen spelen en vooral een hoop gezelligheid! Je mag altijd komen kijken bij de danslessen: Dat vinden we hartstikke leuk!

Kinderdans

Voor wie: Voor alle kinderen van 6 t/m 9 jaar die houden van bewegen op muziek!

We hebben dansles op vrijdagmiddag om 17.00 uur in de gymzaal aan het Vliepad. Ook is er kinderdansles op donderdag om 17.30 uur in gymzaal Biezenplein Drielanden.
In de kinderdansgroep dansen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Tijdens deze lessen is er aandacht voor het aanleren van basispassen, lenigheid, samenwerking en dansant spel. De meisjes op deze leeftijd leren verschillende dansen die zij uiteindelijk zullen opvoeren op een demo-dansdag of een show. De kinderdansles duurt een uur waarin ook gezelligheid en vooral genieten van het dansen centraal staat!

Jazzdans

Nadat de basispassen bij de peuters, kleuters en bij de kinderdanslessen zijn aangeleerd gaan we binnen Olympia verder met het dansen in de stijl jazzdans. Een dansstijl die door alle leeftijden op verschillende niveaus beoefend kan worden.

We delen de verschillende groepen op naar leeftijden:

  • Jazzdans t/m 13 jaar
  • Tieners t/m 16 jaar
  • Meiden 16+
  • Damesgroep 25+

Voor het overzicht van de jazzdansgroepen verwijzen we graag door naar het lesrooster. Het is voor iedereen mogelijk om bij alle groepen aan te sluiten.

Tijdens de danslessen wordt begonnen met een warming up, lichaamsscholing, rek en strekoefeningen voor de spieren en werken we samen naar een mooie choreografie in de stijl jazzdans. Goede dansers hebben lenigheid en kracht nodig. Aan deze elementen wordt ook aandacht besteed in de lessen. Het eindresultaat na het volgen van de lessen zijn mooie dansen die door de groepen worden neergezet op shows en demodansdagen!

Ook doen wij met verschillende groepen mee aan wedstrijden georganiseerd door de KNGU. We zijn al vaak met mooie prijzen thuisgekomen en daar zijn we hartstikke trots op!

De selecties doen mee aan de jazzdanswedstrijden van de KNGU, de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen en aan georganiseerde oefenwedstrijden. Binnen G.V. Olympia Harderwijk hebben we meerdere groepen in verschillende leeftijdscategorie├źn die van een gevorderd niveau zijn en deelnemen aan wedstrijden. Voor meer informatie over de selecties kunt u terecht bij de docent.