Recreatie turnen

Alle beginnende turn(st)ers starten bij de gymnastiek of het recreatie turnen. Hier wordt de basis van het turnen op de toestellen aangeleerd en ligt de nadruk op plezier en minder op presteren. De gymnastiek is iets breder en meer spelenderwijs dan het recreatie turnen, er wordt daar bijvoorbeeld ook veel gebruik gemaakt van de ringen, touwen en trapeze, en de warming-up en afsluiting is daar vaker in spelvorm.

Het recreatie turnen is voor jongens en meisjes (in aparte lessen) die het leuk vinden om nieuwe dingen te leren, grenzen te verleggen en gezellig samen met leeftijdsgenootjes op de toestellen te komen turnen.

Iedereen is welkom: de kinderen worden allemaal op hun eigen niveau en tempo uitgedaagd om steeds een stapje dichterbij die rechte handstand, salto uit de trampoline, mooie zwaaien aan de brug, flikflak op vloer, en zo nog veel meer te komen.

Wanneer je de basis beheerst, en meer uitdaging aan lijkt te kunnen, kan je worden uitgenodigd om te komen proefdraaien in een groep waar het niveau hoger ligt. Dit kan zowel de recreatie plus (alleen meisjes) als de selectie zijn.