Informatie

Groepsspringen (vanaf 7 jaar)
Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij het groepsspringen.
Het groepsspringen bestaat uit verschillende sprong- of vloersituaties. Denk daarbij aan mini-trampolinespringen, kastspringen en bijvoorbeeld de lange mat. We oefenen streksprongen, hurksprongen, spreidsprongen, salto’s etc.
Ook besteden we veel aandacht aan het goed inspringen en het netjes landen na de sprong.

Binnen G.V. Olympia is 1 springgroep actief. Deze groep bestaat uit een aantal actieve spring(st)ers. Deze spring(st)ers springen op recreatieniveau, maar doen wel mee met wedstrijden. Deze wedstrijden bestaan uit groepswedstrijden (wanneer er tenminste zes spring(st)ers zijn) en een individuele wedstrijd. We strijden dan tegen andere spring(st)ers uit de regio.
Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel. Je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Dat gaat niet vanzelf, dus daar moet je voor trainen!

We zijn nog hard op zoek naar spring(st)ers voor onze springgroep! Zowel jongens als meisjes zijn welkom in de springgroep. Lijkt het je leuk om bij ons te springen, kom dan gerust twee proeflessen meespringen! In het lesrooster kun je zien wanneer en waar onze springgroep traint.

 

Oktober 2019

 

April 2016