Informatie

Turnen: meisjes

Turnen is een apart onderdeel van gymnastiek, speciaal voor meisjes met talent. In de gewone gymgroepen zitten soms meisjes die wat meer in hun mars hebben. Ze blinken uit in spanning, kracht, lenigheid, uitstraling of inzet waardoor ze opvallen in de gymnastiekles. Deze kinderen mogen kennis komen maken met de turnselectie van G.V. Olympia.

Om in de turnselectie te komen is het dus belangrijk om eerst in de gymnastiek uren mee te trainen. Gedurende het seizoen en tijdens de Olympiadag aan het eind van het seizoen wordt er gekeken of er talent in de gymgroepen zit en worden zij uitgenodigd om een aantal lessen mee te trainen met de turnselectie.

De lessen (minimaal 2 per week) duren over het algemeen 2 tot 2,5 uur en beginnen met een goede warming-up. Het is belangrijk dat de spieren worden opgewarmd. Kracht, lenigheid, coördinatie, houding en uitstraling zijn hierbij belangrijk.  Vervolgens worden de wedstrijdonderdelen brug, balk, sprong en vloer beoefend.

De turnselectie is gericht op het deelnemen aan wedstrijden van de KNGU, dit kan zowel regionaal als nationaal zijn. De oefenstof kan verschillen per persoon en dat geldt ook voor de trainingspakjes. Een turnpakje mag in de lessen zelf worden gekozen en daar zitten geen specifieke randvoorwaarden aan. De wedstrijdpakjes daarentegen zijn wel hetzelfde en zijn te leen bij G.V. Olympia.

Alle turners kunnen goed zelfstandig werken en zijn enorm gemotiveerd om zichzelf te verbeteren en nieuwe onderdelen aan te leren. Doordat de turners veel plezier hebben in hun sport, helpen een aantal meiden ook mee in de gymgroepen. Dat is een mooie ontwikkeling en dat zien wij graag als vereniging.

Kortom, in de meisjesselectie van turnen kom je niet zomaar. Je begint altijd eerst met gymmen en als er genoeg motivatie, talent, lenigheid, kracht en uitstraling is, dan mag je kennis maken met turnen.

Turnen: jongens

Turnen is een apart onderdeel van gymnastiek, speciaal voor jongens met talent. In de gewone gymgroepen zitten soms jongens die wat meer in hun mars hebben. Ze blinken uit in spanning, kracht, lenigheid, uitstraling of inzet waardoor ze opvallen in het gewone uur. Deze kinderen mogen kennis komen maken met de turnselectie van G.V. Olympia.

Om in de turnselectie te komen is het dus belangrijk om eerst in de gymnastiek uren mee te trainen. Gedurende het seizoen en tijdens de Olympiadag aan het eind van het seizoen wordt er gekeken of er talent in de gymgroepen zit en worden zij uitgenodigd om een aantal lessen mee te trainen met de turnselectie.

De lessen (minimaal 2 per week) duren over het algemeen 2 tot 3 uur en beginnen met een goede warming-up. Het is belangrijk dat de spieren worden opgewarmd. Kracht, lenigheid, coördinatie, houding en uitstraling zijn hierbij belangrijk. Vervolgens worden de wedstrijdonderdelen brug, sprong, rek, voltige, ringen en vloer beoefend.

De turnselectie is gericht op het deelnemen aan wedstrijden van de KNGU, dit kan zowel regionaal als nationaal zijn. De oefenstof kan verschillen per persoon en dat geldt ook voor de trainingspakken. Een turnpak mag in de lessen zelf worden gekozen en daar zitten geen specifieke randvoorwaarden aan. De wedstrijdpakken daarentegen zijn wel hetzelfde en zijn te leen (tegen een kleine vergoeding) bij G.V. Olympia.

Alle turners kunnen goed zelfstandig werken en zijn enorm gemotiveerd om zichzelf te verbeteren en nieuwe onderdelen aan te leren. Doordat de turners veel plezier hebben in hun sport, helpen een aantal jongens ook mee in de gymgroepen. Dat is een mooie ontwikkeling en dat zien wij graag als vereniging.

Kortom, in de jongensselectie van turnen kom je niet zomaar. Je begint altijd eerst met gymmen en als er genoeg motivatie, talent, lenigheid, kracht en uitstraling is, dan mag je kennis maken met turnen.