Categorieën
Turnen

Zilver voor bovenbouw turnselectie dames

Zaterdag 10 februari was de tweede plaatsingswedstrijd voor de dames van supplement E. Samen met de turnsters van Selectie NGV Excelsior Nijkerk hebben Naomi en Karina een hele goede wedstrijd gedraaid. Dit werd beloond met het zilver voor het team!

Categorieën
Turnen

Goud voor pupillen en junioren turnselectie heren

21 januari hadden de jongens van onze turnselectie een wedstrijd bij turnacademie Zwolle. Onze turners wisten hier goede prestaties neer te zetten. 

De pupillen behaalden hier goud. Het team bestond uit Stijn Bunt, Lenn Brander en Mathis Boddeus.

Ook bij de junioren was er goud, voor Rowan van het Hul. Hij turnde een hele mooie en goede wedstrijd en wist met twee punten los van de tweede plek het goud te halen door een hele strakke wedstrijd met een hoge moeilijkheid. 

Ook Hank Hendrickx turnde in deze wedstrijd een goede wedstrijd. Alleen bij zijn eerste onderdeel brug liep het niet helemaal doordat hij iets te laat binnen kwam doordat hij bij de verkeerde zaal stond. Hierdoor was er nog geen focus. Ook maakte hij een fout bij voltige. Daarom moest hij het met een zesde plek doen. Ook Fillijn Koek zou bij de junioren uit komen maar helaas kon hij niet deelnemen door een schouderblessure. 

Jonathan Porteous kwam voor het eerst individueel uit bij de senioren. Hij draaide een hele goede wedstrijd. Hij liet een hele hoge moeilijkheid zien met veel dubbele salto’s. Hierdoor was hij een groot kanshebber. Maar helaas is turnen een momentopname en op het onderdeel voltige was zijn balans weg. Hierdoor werd hij zesde. Demiën Prinsen deed mee bij de jeugd, en had hier veel tegenstanders. Hij turnde een mooie wedstrijd maar helaas was het nog net niet genoeg en werd hij achtste.

Voor de jeugd, junioren en senioren was dit de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK. We zijn hoopvol gestemd wat betreft de kansen van de turners.

Categorieën
Dans

Zilver voor selectie dans

Zaterdag 3 februari was er een regionale danswedstrijd in de Sypel te Harderwijk. Ook onze dansselecties deden hieraan mee.

De D13 selectie behaalde deze dag een score van 15.15, de C16 selectie een score van 15.10 en de C20 selectie een score van 15.45. De C20 had met deze mooie score zelfs het zilver te pakken.

We zijn super trots op alle danseressen!

Categorieën
Gymnastiek

Diploma turnen

Er kwamen zaterdag 27 januari bijna 70 meisjes diploma turnen! De meisjes van de gym (locaties Vliepad en Constantijn Huygenslaan) mochten familie en vrienden laten zien wat ze allemaal geleerd hebben de afgelopen tijd. 

Ondanks de zenuwen zagen we veel blije gezichten en knappe oefeningen. Er waren alleen maar winnaars; de kinderen ontvingen allemaal een diploma en kwamen op basis van hun score op het bronzen, zilveren of gouden podium te staan.

De meiden gingen allemaal met een diploma vol prachtige cijfers naar huis en mogen vooral super trots zijn op zichzelf!

Categorieën
Algemeen

Recordopbrengst Grote Clubactie

Wat hebben we dit jaar een mooi bedrag opgehaald met de Grote Clubactie! We mochten maar liefst €8517,60 in ontvangst nemen.

We zijn blij met elk verkocht lot, super bedankt voor het (ver)kopen! Hier kunnen we nieuwe materialen van kopen en leuke activiteiten (zoals de Olympiadag en eindshow van de dans) mee organiseren.

We zetten graag onze top 5 verkopers even in het zonnetje:
1. Céline F. (recr. turnen) 90 loten
2. Isis van den H. (dans) 85 loten
3. Fleur D. (meisjesgym) 78 loten
4. Tamar D. (recr. turnen) 75 loten
5. Bo van den D. (meisjesgym) 70 loten

De bedankjes en medailles zijn uitgedeeld. Onder de leden die meer dan 10 loten hebben verkocht zijn daarnaast vier vesten verloot.

Categorieën
Springen

Mixteam groepsspringen G.V. Olympia in de prijzen gevallen

Op zaterdag 14 oktober 2023 vonden de districtswedstrijden plaats voor het groepsspringen (junioren). G.V. Olympia Harderwijk deed hier aan mee met 1 team (bestaande uit Rowan van het Hul, Demiën Prinsen, Carice Dörper, Rosanne Meerens, Marit den Otter en Elisha Siepel). 

Het eerste onderdeel van de dag was airtrack. Hier moesten de junioren zes series laten zien. Hier en daar werden er een aantal fouten gemaakt, maar over het algemeen lieten ze een mooie oefening zien. Dit werd beloond met een totaalscore van 12,900 (van de 15). Hiermee behaalden de junioren een tweede plaats. 

Daarna was het onderdeel trampoline pegasus aan de beurt. Het was even spannend of het lukte om alle sprongen juist uit te voeren. Maar op het moment suprême lieten de junioren zien dat alle sprongen netjes werden beheerst. Ook zat het ritme er goed in. Ook de jury zag dit, en de junioren kregen hiervoor een bonus van 0,5! Met een eindtotaal van 14,570 punten behaalden zij een eerste plaats.

Het derde onderdeel was trampoline. Een lastig onderdeel, maar ook hier lieten de junioren zien dat ze hier goed op getraind hadden. De sprongen werden netjes en technisch goed uitgevoerd. En ook hier zag de jury dat en werden zij beloond met een bonus van 0,3. Met een eindtotaal van 13,650 punten behaalden de junioren een eerste plaats.

Het laatste onderdeel was plank kast. Geen favoriet onderdeel van de junioren. Maar ook hier werden hele stabiele en nette oefeningen geturnd. Het ritme van de sprongen zat ook hier er goed in. Hier kregen zij dan ook een bonus van 0,5 voor. Dit werd beloond met een eindtotaal van 14,780 punten en een eerste plaats.

Categorieën
Algemeen

De Grote Clubactie is van start!

Afgelopen zaterdag 23 september is de Grote Clubactie van start gegaan. Alle leden hebben een verkoopboekje mee naar huis gekregen en kunnen de komende weken loten gaan verkopen. Met de opbrengst kunnen we nieuwe materialen kopen en leuke activiteiten organiseren.

Een lot kopen kan via de verkoopboekjes van onze leden, online door een persoonlijke QR-code (staan op de boekjes) of via deze link.

Categorieën
Algemeen

Een jongen!

Hiep hiep hoera! Op 3 juli 2023 zijn onze dansdocente Marijke en haar man Robbert trotse ouders geworden van een zoon.

De leden van de dansafdeling horen nog van Marijke wanneer de danslessen weer starten.

Categorieën
Algemeen

Start seizoen 2023-2024

Over een paar weken gaat het nieuwe seizoen weer van start. De meeste lessen zullen in de week van 21 augustus hervat worden. Mocht dit anders zijn, zal dit door de trainers van de betreffende groepen gecommuniceerd worden.

We kijken ernaar uit jullie na de vakantie weer in de zalen te zien!

Categorieën
Algemeen

Zeer geslaagde seizoensafsluiting

Ruim 200 kinderen namen zaterdag 17 juni deel aan de Olympiadag in de Sypel. We kijken terug op een zeer geslaagde dag waarop de leden van de gym, het turnen, springen en twirlen hebben laten zien wat ze dit seizoen geleerd hebben.

Lees het artikel in de Harderwijker Courant.

Voor de jongens en meisjes van de groepen gymnastiek en turnen stond de Olympiadag in het teken van onderlinge wedstrijden. Zij konden een bronzen, zilveren of gouden medaille verdienen en gingen allemaal met een diploma vol prachtige cijfers naar huis. Tussen de wedstrijden door gaven de leden van het selectie turnen, springen en twirlen indrukwekkende demonstraties.

We hebben genoten van de gezelligheid, de stralende gezichten en de goed gevulde tribune. Onwijs veel dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk gemaakt hebben, en Boni Harderwijk voor het sponsoren van heel veel appels!

Onze assistent en trainer in opleiding Yindee Ploeger heeft veel mooie beelden gemaakt. De foto’s zijn hier te vinden.