Categorieën
Uitgelicht

De Grote Clubactie is van start!

Afgelopen zaterdag 23 september is de Grote Clubactie van start gegaan. Alle leden hebben een verkoopboekje mee naar huis gekregen en kunnen de komende weken loten gaan verkopen. Met de opbrengst kunnen we nieuwe materialen kopen en leuke activiteiten organiseren.

Een lot kopen kan via de verkoopboekjes van onze leden, online door een persoonlijke QR-code (staan op de boekjes) of via deze link.

Categorieën
Algemeen

Een jongen!

Hiep hiep hoera! Op 3 juli 2023 zijn onze dansdocente Marijke en haar man Robbert trotse ouders geworden van een zoon.

De leden van de dansafdeling horen nog van Marijke wanneer de danslessen weer starten.

Categorieën
Algemeen

Start seizoen 2023-2024

Over een paar weken gaat het nieuwe seizoen weer van start. De meeste lessen zullen in de week van 21 augustus hervat worden. Mocht dit anders zijn, zal dit door de trainers van de betreffende groepen gecommuniceerd worden.

We kijken ernaar uit jullie na de vakantie weer in de zalen te zien!

Categorieën
Algemeen

Zeer geslaagde seizoensafsluiting

Ruim 200 kinderen namen zaterdag 17 juni deel aan de Olympiadag in de Sypel. We kijken terug op een zeer geslaagde dag waarop de leden van de gym, het turnen, springen en twirlen hebben laten zien wat ze dit seizoen geleerd hebben.

Lees het artikel in de Harderwijker Courant.

Voor de jongens en meisjes van de groepen gymnastiek en turnen stond de Olympiadag in het teken van onderlinge wedstrijden. Zij konden een bronzen, zilveren of gouden medaille verdienen en gingen allemaal met een diploma vol prachtige cijfers naar huis. Tussen de wedstrijden door gaven de leden van het selectie turnen, springen en twirlen indrukwekkende demonstraties.

We hebben genoten van de gezelligheid, de stralende gezichten en de goed gevulde tribune. Onwijs veel dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk gemaakt hebben, en Boni Harderwijk voor het sponsoren van heel veel appels!

Onze assistent en trainer in opleiding Yindee Ploeger heeft veel mooie beelden gemaakt. De foto’s zijn hier te vinden.

Categorieën
Algemeen

De Olympiadag komt er weer aan!

Categorieën
Turnen

Brons voor turners Olympia

Zaterdag 17 december werd de 2e plaatsingswedstrijd turnen heren district Oost gehouden in Winterswijk. Het Jeugd/junioren team van Olympia Harderwijk was hier ook vertegenwoordigd. Samen turnen zij een mooie wedstrijd die goed genoeg was voor Brons. Zo wist Rowan van het Hul 1 van de hoogste scores op vloer binnen te halen en Fillijn Koek deed dit op ringen net als Hank Hendrickx. Roderick Bos behaalde een mooie score op sprong. Demien Prinsen deed voor de 1e keer mee op dit niveau en ook nog als enig jeugd lid van het team. Ondanks dat liet hij zien het niveau aan te kunnen en een mooie bijdrage te leveren aan het team.

12 december vindt er ook een wedstrijd plaats voor de junioren 2. Dit was een wedstrijd op nationaal niveau voor teams in Wijk bij Duurstede. Ook hier stevende het team van Olympia Harderwijk op een podiumplek af maar moesten zij het uiteindelijk doen met een 4e plek nadat Rek niet goed ging.

Voor het team van Olympia turner Stijn Bunt was er ook Brons. Hij vormde een team samen met Emmeloord maar liet zien de sterkste van zijn team te zijn.

Voor de jongste turners van Olympia van 7,8 en 9 jaar was er een meetmoment in Zwolle. Hier moeten zij een aantal elementen laten zien ter opbouw om later aan wedstrijd en deel te nemen. Hier wisten Melvin Doppenberg, Olivier Prinsen, Moos Aikema en Bentley Schipper hun diploma te halen. James Balalo schoot helaas nog net te kort maar gaat  er volgende keer voor.

Deze wedstrijden waren tevens de laatste wedstrijden van de najaars competitie. In januari start de voorjaars competitie waarin de turners individueel zullen strijden.

Categorieën
Twirl

G.V. Olympia neemt Twirl-afdeling over van de Harmonie

In 1969 werd bij de Stedelijke Harmonie Harderwijk een majorette afdeling opgezet, zeer vooruitstrevend voor die tijd. In de jaren daarna was het een florerende afdeling, die altijd trots voorop liep in de diverse optochten met de Harmonie. In 1997 stopte de Stedelijke Harmonie met het lopen op straat en zo werden de marjorettes twirlers, met dezelfde baton maar nu in een gymzaal in plaats van op straat. Maar door deze onzichtbaarheid kromp de afdeling en begin 2022 was de situatie niet meer houdbaar voor de Harmonie. Zij namen contact op met G.V. Olympia, de gymnastiekverenging van Harderwijk; konden zij de twirl afdeling niet overnemen? Daar hoefde het bestuur van de vereniging niet lang over na te denken; er is binnen Olympia al dans, gymnastiek, turnen, springen en freerunnen, daar kan twirlen prima bij! Er moesten wat praktische hobbels worden overwonnen, maar op 27 augustus 2022 werd het officieel bezegeld, Mariëlle Prinsen, voorzitter G.V. Olympia Harderwijk neemt het stokje (de baton) over van Wouter Groeneweg, voorzitter Stedelijke Harmonie Harderwijk. Jongens en meisjes vanaf 8 jaar kunnen zich opgeven voor een proefles via de website van Olympia om te ontdekken of twirlen iets voor hen is. 

Categorieën
Turnen

Tweede plaats voor Demiën Prinsen

Zaterdag 21 mei vond voor turner Demien Prinsen van GV Olympia Harderwijk de 2e wedstrijd van district Oost in Nijmegen op het programma. Het was voor Demien zijn 2e wedstrijd en tevens zijn finale. Hij wist het zilver mee naar huis te nemen. Deze keer lukte het hem wel. Tijdens zijn eerste wedstrijd van de voorjaars competitie lag hij ook op koers voor een podium plek maar door een val moest hij het toen met een 4e plek doen. Nu turnde hij weer een zeer nette wedstrijd en maakte geen grote fouten en daarom mocht hij het brons mee naar huis nemen. Teamgenoot en nieuwkomer Max van der Horn turnde ook zijn 2e wedstrijd. Hij werd 12e. Een hele nette prestatie gezien het feit dat hij nog maar kort binnen de selectie turnt. Bij de jeugd kwamen Fillijn Koek en Roderick Bos uit. Voor hen was het de eerste wedstrijd. Zijn turnden een nette wedstrijd maar hun D-Score (moeilijkheid) was nog wat aan de lage kant I.V.M. de andere deelnemers. Daarom moesten zij het doen met een 12e en 14e plek. Zij hebben 11 juni nog een 2e wedstrijd in Didam waar ze gaan proberen hun D-Score te verhogen om zo hoger te eindigen.

Categorieën
Algemeen

Dit jaar is de Pluim voor Sandra Foppen

Elk jaar wordt de ‘Pluim op je hoed’ uitgereikt aan iemand die zich meer dan gemiddeld inzet voor onze vereniging.

Dit jaar ging de pluim naar Sandra Foppen. Sandra is al vele jaren penningmeester van onze vereniging. In eerste instantie deed ze dit omdat haar dochter bij Olympia danste. Inmiddels is haar dochter al jaren geen lid meer van de vereniging, maar Sandra is gebleven. Sandra voert niet alleen de taken van de penningmeester uit, maar ook vele andere taken. Denk hierbij aan de attenties voor de Grote Clubactie, de kerstattenties voor de trainers en assistenten en ondersteuning bij de Olympiadag en de eindshow dans.  

Sandra is een enorme aanwinst voor onze vereniging. We hopen dat zij nog vele jaren betrokken blijft bij onze vereniging.

Categorieën
Algemeen

Uitnodiging algemene ledenvergadering 2022

We zijn heel blij te kunnen vertellen dat we donderdag maar liefst 4 nieuwe bestuursleden gaan installeren! We hopen op uw aanwezigheid!

U wordt uitgenodigd om onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering bij te wonen.

Deze wordt gehouden op donderdag 12 mei 2022 om 19.30 uur in multifunctionele ruimte De Sypel, boven Sportcafé De Sypel

Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Notulen ALV van 22 april 2021

3. Jaarverslag 2021 van de penningmeester

4. Verslag kascontrole

5. Brief Noodoproep aan leden en ouders/verzorgers van leden d.d. 20 maart 2022

5. Bestuur:

· Vacature secretaris, vacature PR en Communicatie is nog vacant

· Aftreden volgens rooster: Mariëlle Prinsen – stelt zich opnieuw verkiesbaar (bij volledig bestuur)

6. Vaststellen begroting 2022

7. Contributieverhoging 2022, 3,1% afwijkend van inflatiecorrectie (inflatiecorrectie 6,2%)

9. Rondvraag

U kunt aanvullingen op de agenda indienen bij het bestuur tot 1 mei 2022.

Punt 5: Kandidaten voor het bestuur kunnen zich tot 1 mei 2022 melden bij het secretariaat.

Punt 3, 6, : de bijbehorend digitale documenten kunnen opgevraagd worden op e-mail adres: penningmeester@olympiaharderwijk.nl

Graag tot ziens op donderdag 12 mei 2022.