Categorieën
Turnen

District en NK plaatsen voor turners Olympia

Zaterdag 28 januari en zaterdag 4 februari vonden de plaatsingswedstrijden plaats die de turners van Olympia Harderwijk een plek op konden leveren op de districtsfinales en voor het NK.

Zaterdag 28 januari was het de beurt voor de instap turners in Nijverdal. Finn Schuurkamp wist hier het zilver te pakken ondanks dat hij absoluut niet fit was. Dit leverde hem een plek op binnen de districtsfinale maar ook binnen het NK. Daan Haitsma greep net buiten de prijzen en werd 5e. Maar is door zijn 3e plek van de vorige keer wel door naar de districtsfinale en het NK. Rowan van het Hul draaide een hele goede wedstrijd. Maar helaas niet genoeg voor het NK. Wel is hij door naar de districtsfinale. Ilja van Praag  turnde net te laag voor een finale plek. Ook hebben alle 4 de mannen zich weten te plaatsen voor een aantal toestelfinales die zaterdag 1 april plaats vinden in Harderwijk.

Zaterdag 4 februari was het de beurt aan de pupil, jeugd, junior en senior turners. Ook hier wisten een aantal jongens zich te plaatsen. Zo werd bij de junioren Sjoerd Krolis 2e. Hiermee plaatste hij zich voor het NK en de districtsfinale. Louwe-Willem kramer ontving bij de senioren het brons en plaatste zich hierdoor voor de duo-districtsfinale. Bij de jeugd deden Erik Ohanijan, Wail Checki en Luc den Herder mee. Zij wisten zich niet te plaatsen maar hopen nog wel op een toestelfinale sprong. Bij de Pupillen kwamen Laurens Bos en Jeroen Zeeman uit. Ook zij behaalden geen finale of NK plek voor de meerkamp. Wel zal Laurens Bos uitkomen op de toestelfinales 1 april in Harderwijk op vloer en sprong en staat Jeroen Zeeman 1e reserve op rek.