Categorieën
Turnen

Goud voor pupillen en junioren turnselectie heren

21 januari hadden de jongens van onze turnselectie een wedstrijd bij turnacademie Zwolle. Onze turners wisten hier goede prestaties neer te zetten. 

De pupillen behaalden hier goud. Het team bestond uit Stijn Bunt, Lenn Brander en Mathis Boddeus.

Ook bij de junioren was er goud, voor Rowan van het Hul. Hij turnde een hele mooie en goede wedstrijd en wist met twee punten los van de tweede plek het goud te halen door een hele strakke wedstrijd met een hoge moeilijkheid. 

Ook Hank Hendrickx turnde in deze wedstrijd een goede wedstrijd. Alleen bij zijn eerste onderdeel brug liep het niet helemaal doordat hij iets te laat binnen kwam doordat hij bij de verkeerde zaal stond. Hierdoor was er nog geen focus. Ook maakte hij een fout bij voltige. Daarom moest hij het met een zesde plek doen. Ook Fillijn Koek zou bij de junioren uit komen maar helaas kon hij niet deelnemen door een schouderblessure. 

Jonathan Porteous kwam voor het eerst individueel uit bij de senioren. Hij draaide een hele goede wedstrijd. Hij liet een hele hoge moeilijkheid zien met veel dubbele salto’s. Hierdoor was hij een groot kanshebber. Maar helaas is turnen een momentopname en op het onderdeel voltige was zijn balans weg. Hierdoor werd hij zesde. Demiën Prinsen deed mee bij de jeugd, en had hier veel tegenstanders. Hij turnde een mooie wedstrijd maar helaas was het nog net niet genoeg en werd hij achtste.

Voor de jeugd, junioren en senioren was dit de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK. We zijn hoopvol gestemd wat betreft de kansen van de turners.