Categorieën
Turnen

Turners Olympia door naar NK

Zaterdag 23 april werd de districtsfinale turnen heren in Emmeloord gehouden. Veel turners van Olympia Harderwijk hadden zich hier voor geplaatst. Voor een aantal was het tevens de weg naar het NK.
Bij de benjamins Nam Finn Schuurkamp het goud mee naar huis. Niels Schipper kwam net niet op het podium en werd vierde. Ook een groot kanshebber op een podiumplek was Jim Wery. Maar hij kon door ziekte helaas niet deelnemen.
Bij de Instappers niveau 14 was er ook weer goud voor Olympia. Hier nam Ilja van Praag het goud mee naar huis. Net geen podiumplek maar een vierde plek was er voor Rowan van het Hul. Wessel Brands werd in deze categorie achtste.
Bij de instappers 12 was dit tevens een plaatsing voor het NK. Hier deden Jeroen Zeeman en Daan Haitsma mee. Jeroen streefde recht op een podium plaats af. Helaas maakte hij een grote fout op vloer door te vallen bij een handstand. Hierdoor verloor hij zijn podium positie en zijn NK plek. Jeroen werd achtste en Daan negende.
Bij de Pupillen waren er ook weer prijzen. Thimo-Louis de Leur pakte het zilver. Dion Hekkert liep ook weer net het podium mis en werd vierde.
Bij de pupillen 10 deden Robert Schagen en Laurens Bos  mee. Voor hen was deze wedstrijd tevens weer een plaatsing voor het NK. Helaas is dit niet gelukt en moesten zij het doen met een 26e en 27e plek. Bij de jeugd viel Luc den Herder door een grote fout op voltige ook net buiten de prijzen en werd hij vierde.
Voor Sjoerd Krolis was deze wedstrijd weer een plaatsing voor het NK. Dit is gelukt. Hij mag op 28 mei naar het NK in Vught. Ook bij de junioren zijn er NK plaatsen gehaald. Jurian Dekker won goud en  had hiermee zijn ticket binnen. Thijs Hummel werd vijfde en kreeg hiermee ook een NK ticket. Naast het NK op 28 mei voor de geplaatste jongens draaien alle jongens op 4 juni nog 1 of meerdere toestelfinales in Eibergen.