Categorieën
Algemeen

Nijntje en G.V. Olympia leren kleuters beter bewegen met het Beweegdiploma

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en G.V. Olympia gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen uit Harderwijk en omstreken tussen de 4 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. G.V. Olympia heeft namelijk met ingang van 8 maart 2016 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

G.V. Olympia is blij met het keurmerk: “Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer met waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met nijntje erop en krijgen ze leuke badge van nijntje.”

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director bij rechtenhouder nijntje, Mercis)  geen toeval dat nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat nijntje daar aan kan bijdragen.”

Jaap Wals (directeur KNGU): “Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat ze naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wij zijn bijzonder blij dat G.V. Olympia uit Harderwijk aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle kleuters uit Harderwijk veel beweegplezier!.”

Wilt u uw kleuter aanmelden voor of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij G.V. Olympia? Neem dan contact op met Lydia Gorter.