Categorieën
Springen

Mixteam groepsspringen G.V. Olympia in de prijzen gevallen

Op zaterdag 14 oktober 2023 vonden de districtswedstrijden plaats voor het groepsspringen (junioren). G.V. Olympia Harderwijk deed hier aan mee met 1 team (bestaande uit Rowan van het Hul, Demiën Prinsen, Carice Dörper, Rosanne Meerens, Marit den Otter en Elisha Siepel). 

Het eerste onderdeel van de dag was airtrack. Hier moesten de junioren zes series laten zien. Hier en daar werden er een aantal fouten gemaakt, maar over het algemeen lieten ze een mooie oefening zien. Dit werd beloond met een totaalscore van 12,900 (van de 15). Hiermee behaalden de junioren een tweede plaats. 

Daarna was het onderdeel trampoline pegasus aan de beurt. Het was even spannend of het lukte om alle sprongen juist uit te voeren. Maar op het moment suprême lieten de junioren zien dat alle sprongen netjes werden beheerst. Ook zat het ritme er goed in. Ook de jury zag dit, en de junioren kregen hiervoor een bonus van 0,5! Met een eindtotaal van 14,570 punten behaalden zij een eerste plaats.

Het derde onderdeel was trampoline. Een lastig onderdeel, maar ook hier lieten de junioren zien dat ze hier goed op getraind hadden. De sprongen werden netjes en technisch goed uitgevoerd. En ook hier zag de jury dat en werden zij beloond met een bonus van 0,3. Met een eindtotaal van 13,650 punten behaalden de junioren een eerste plaats.

Het laatste onderdeel was plank kast. Geen favoriet onderdeel van de junioren. Maar ook hier werden hele stabiele en nette oefeningen geturnd. Het ritme van de sprongen zat ook hier er goed in. Hier kregen zij dan ook een bonus van 0,5 voor. Dit werd beloond met een eindtotaal van 14,780 punten en een eerste plaats.