Categorie├źn
Turnen

Brons voor turners Olympia

Zaterdag 17 december werd de 2e plaatsingswedstrijd turnen heren district Oost gehouden in Winterswijk. Het Jeugd/junioren team van Olympia Harderwijk was hier ook vertegenwoordigd. Samen turnen zij een mooie wedstrijd die goed genoeg was voor Brons. Zo wist Rowan van het Hul 1 van de hoogste scores op vloer binnen te halen en Fillijn Koek deed dit op ringen net als Hank Hendrickx. Roderick Bos behaalde een mooie score op sprong. Demien Prinsen deed voor de 1e keer mee op dit niveau en ook nog als enig jeugd lid van het team. Ondanks dat liet hij zien het niveau aan te kunnen en een mooie bijdrage te leveren aan het team.

12 december vindt er ook een wedstrijd plaats voor de junioren 2. Dit was een wedstrijd op nationaal niveau voor teams in Wijk bij Duurstede. Ook hier stevende het team van Olympia Harderwijk op een podiumplek af maar moesten zij het uiteindelijk doen met een 4e plek nadat Rek niet goed ging.

Voor het team van Olympia turner Stijn Bunt was er ook Brons. Hij vormde een team samen met Emmeloord maar liet zien de sterkste van zijn team te zijn.

Voor de jongste turners van Olympia van 7,8 en 9 jaar was er een meetmoment in Zwolle. Hier moeten zij een aantal elementen laten zien ter opbouw om later aan wedstrijd en deel te nemen. Hier wisten Melvin Doppenberg, Olivier Prinsen, Moos Aikema en Bentley Schipper hun diploma te halen. James Balalo schoot helaas nog net te kort maar gaat  er volgende keer voor.

Deze wedstrijden waren tevens de laatste wedstrijden van de najaars competitie. In januari start de voorjaars competitie waarin de turners individueel zullen strijden.