Categorie├źn
Turnen

Sjoerd Krolis Nederlands kampioen turnen

Afgelopen weekend werd het NK turnen heren meerkamp gehouden in Waalwijk. 2 Turners van Olympia Harderwijk wisten zich hier eerder voor de plaatsen. Bij de junioren was dit Sjoerd Krolis.

Hij is voor het 2e jaar op rij Nederlands kampioen geworden. Bijzonder was dat hij dit met ruim 1,5 punt verschil wist te doen op de 2e plek, wat zeer zeldzaam is op dit niveau, want vaak gaat het maar om honderdsten verschil. 

Ook trakteerde hij het publiek en de jury op een mooi staaltje turnen wat ook zijn d-score verhoogde. Zoals tjukahara op sprong en schroeven op vloer.

Sjoerd heeft de titel Nederlands kampioen dus dik verdiend. Ook Demien Prinsen had zich eerder weten te plaatsen voor het NK. Hij deed mee bij de instappers en turnde een hele mooie wedstrijd. Hij wist ruim 109 punten van de 120 binnen te halen. Helaas wad dit net niet genoeg voor de 1e plek want deze score was 111 punten. Wel wist hij 12e van Nederland te worden in een categorie waarin rond de 250 jongens zijn gestart. Een zeer mooie prestatie dus.