Categorieën
Turnen

Turners keuze oefenstof in de prijzen

Zaterdag 17 december vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats binnen het keuze oefenstof turnen heren in Aalten. Hieraan deden de Pupil, Jeugd, Junioren en Senioren turners van Olympia mee. Via deze weg hopen zij zich niet alleen te  plaatsen voor de districts- en toestel finales, maar ook voor het NK. Olympia boekte dit seizoen al eerder veel succes op de eerste plaatsingswedstrijd voor de Benjamin, Instap en Pupil turners maar ook de jeugd Junioren en Senioren voegden nog wat prijzen toe aan dit lijstje.
De spits werd afgebeten door de Pupillen. Hier deden Laurens Bis en Jeroen Zeeman mee. Zij behaalden alleen geen prijzen in deze categorie omdat de D-score (moeilijkheid van de oefening)bij hen wat aan de lage kant was en Jeroen Zeeman 2 keer viel op brug. Laurens werd 17e en Jeroen 24e.
Daarna was het de beurt aan de Jeugd turners. In deze categorie debuteerden Erik Ohanijan en Wail Cheki. Een overstap naar deze categorie is heel moeilijk en de concurrentie is zeer groot en goed. Erik en Wail trainen nog net iets te kort om goed mee te kunnen draaien bij de top in deze categorie. Ook bij hen is de D-score nog te laag en mist de perfectie voor en goede E-score (uitvoeringsscore) Erik werd 29e en Wail 36e.
Daarna was het de beurt aan de Junioren. Sjoerd Krolis wist hier het zilver te pakken. Hij liet vooral oefeningen zien met en hele hoge E-score. Ringen turnde hij bijna foutloos maar ook op vloer en sprong liet hij zien wat hij waard was. Thijs Hummel pakte hierbij het brons door vooral hoge D-scores neer te zetten. Hij had de hoogste D-scores op vloer, voltige, rek en brug. Ook bij de senioren was er weer een podiumplek. Louwe-Willem Kramer pakte hier het zilver. Hij turnde strakke en nette oefeningen met een goede E-score. In februari hebben deze mannen hun tweede wedstrijd waarvoor ze nu hard gaan trainen. Want via deze wedstrijd kunnen  de mannen zich plaatsen voor de districtsfinale waarmee ze zich weer kunnen plaatsen voor het NK. Maar ook kunnen ze zich door deze wedstrijd plaatsen voor de toestelfinales die 1 april worden gehouden in de Sypel in Harderwijk.