Categorieën
Turnen

Weer veel turners Olympia in de prijzen

Zaterdag 3 december vondt de eerste plaatsingswedstrijd plaats in Hattem voor de verplichte oefenstof. Olympia Harderwijk was hier ook bij aanwezig. Twee weken geleden was het de beurt aan de landelijke instap turners en nu was het de beurt aan de district turners Benjamin, Instap en Pupil. Ook hier deed Olympia Harderwijk weer goede zaken. Zo wist Jayvie van Prag het goud te pakken bij de Benjamins 15. Demien Prinsen pakte hier het brons. Tygo Dijkema werd in deze catagorie 6e.
Ook was er goud voor Niels de Schipper. Dit bij de Benjamins 14. Ook bij de Instappers was Harderwijk weer goed vertegenwoordigd op het podium. Jim Wery mocht hier het goud meenemen. Brons was er voor Thijn Helming. Daan Beijeman had helaas net geen podium plek en werd 5e, Fillijn Koek werd 6e. Joppe Boven werd 10e, Wessel Brands 11e en Roderick Bos 12.
Bij de Pupillen was er weer een podiumplaats. Hier wist Marten van Till het zilver mee te nemen. Jonathan Porteous draaide een goede wedstrijd maar werd 7e. Milan Heldoorn werd 18e en Dion Hekkert 19e. In februari hebben deze jongens hun tweede plaatsingswedstrijd. Door beide wedstrijden bij elkaar op te tellen komt er een totaalscore uit en weten de jongens of ze door zijn naar de districtsfinale. Tevens is deze wedstrijd de plaatsingswedstrijd voor de toestelfinales, die op 1 april in Harderwijk plaatsvinden. Een aantal jongens zijn al heel goed op weg. Andere moeten nog flink hard trainen om te presteren op de tweede plaatsingswedstrijd.