Categorieën
Turnen

Turners Olympia Harderwijk in de prijzen gevallen

Op zaterdag 18 november vond de eerste plaatsingswedstrijd voorgeschreven oefenstof plaats in Ruurlo. Olympia Harderwijk was hier vertegenwoordigd met maar liefst 13 turners. Voor een aantal van hen was het hun eerste wedstrijdervaring.
In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Tygo Dijkema, Mats Kampen, Matej Meiling en Demiën Prinsen. Zij deden mee in de categorie Benjamin19 en Instap20. Ze turnden allemaal een mooie wedstrijd. Dit werd voor Demiën beloond met de gouden medaille. Tygo werd beloond met een zilveren medaille. Matej belandde net buiten de prijzen en haalde een vierde plaats. Mats haalde een mooie zevende plaats.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Mike Boone, Daan Beijeman en Dylan Rikkers. Zij deden mee in de categorie jeugd 17 en 18. Ook zij turnden een mooie wedstrijd. Mike werd vijfde, Dylan zesde en Daan 14e.
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de pupil 17 en 18. Joppe Boven, Wessel Brands, Daan Haitsma, Hank Hendrikx, Rowan van het Hul en Milan Heldoorn turnen een mooie wedstrijd in deze moeilijke categorie met maar liefst 23 en 24 tegenstanders. Wessel liet duidelijk zien dat hij het niveau beheerst. Dit werd beloond met goud! Hank werd zesde, Joppe negende, Rowan tiende, Milan 14e en Daan 15e.
Al met al een goede eerste wedstrijddag voor de jongens van Olympia Harderwijk. De tweede plaatsingswedstrijd staat gepland op zaterdag 3 februari 2018.