Categorie├źn
Turnen

Veel prijzen voor turners Olympia Harderwijk in halve finale

Zaterdag 16 januari en zaterdag 23 januari werden de kwart finales turnen heren gehouden in het verplichte oefenstof. Olympia Harderwijk deed met 12 turners mee en kwam met 7 prijzen terug.

16 januari was het de beurt aan Jeroen Zeeman en Daan Haitsma in IJsselmuiden. Jeroen won hier zilver. Daan was nieuw in deze categorie en heeft een behoorlijk stap gemaakt in dit niveau en kan dus zeer tevreden zijn met een 16 plek.

23 januari was het in Putten de beurt aan de rest van de jongens. Bij de benjamininen was er goud voor Finn Schuurkamp en zilver voor Niels de Schipper. Jim Wery liep net een podium plek mis hij werd 4e. Bij de Instappers was er ook goud voor Olympia. Ilja van Praag won het goud en zilver was voor Rowan van het Hul. Wessel Brands pakte helaas geen prijzen. Hij turnde zijn oefeningen niet helemaal op de juiste volgorde en hierbij werd zijn kans op een podiumplek steeds kleiner. Bij de pupillen was er ook weer prijs voor Olympia. Thimo-Louis de Leur pakte het goud. Dion Hekkert werd 4e doordat hij op voltige 2 oefeningen omwisselde. Sem van Rassel moest het doen met een 12e plek. Als klap op de vuurpijl was er ook nog zilver bij de jeugd voor Luc den Herder. Hij stond lange tijd eerste maar vloer ging niet helemaal naar behoren en daardoor werd hij dus uiteindelijk 2e. Alle jongens zijn door naar de halve finale waar ze zich uiteindelijk hopen te plaatsen voor de meerkamp en toestelfinales en een aantal jongens zelfs voor het NK.