Categorieën
Algemeen

Brandbrief

onderstaande brief is per post verzonden naar alle leden.
Mocht u deze niet hebben ontvangen, dan vragen we u contact op te nemen om de adresgegevens te controleren.

Beste leden, ouders en verzorgers van Olympia,

Voor u weer een brief, het is inmiddels niet meer te tellen hoeveel brieven wij u in de coronaperiode en met het huidige trainerstekort hebben moeten sturen. Wel is deze brief heel anders van aard, en wij willen u daarom vragen deze brief met aandacht te lezen. 

Om maar volgens de methoden van een slecht nieuwsgesprek meteen met de deur in huis te vallen; deze brief kán een aankondiging zijn van het stoppen van het complete bestuur en daarmee ook van de gehele vereniging. We hopen dat u onderstaande bericht wilt lezen en wellicht uw steentje bij zou kunnen dragen om dit te voorkomen.

Zoals u wellicht weet is Olympia een gymnastiekvereniging, met behalve gym/turnen ook een flinke dansafdeling en een nog steeds sterk groeiende free-run afdeling. Olympia bestaat bijna 95 jaar en heeft al jaren zowel breedtesport als regionale selectie niveaus te bieden. We hebben rond de 550 leden, de jongste is 1,5 jaar oud, de oudste 85 jaar. Het zwaartepunt ligt op de leden tussen de 6 en 10 jaar. We hebben rond de 15 zelfstandige trainers en evenzoveel assistenten waarmee we alle lessen rond proberen te krijgen. 

En een bestuur van 4 personen; 4 dames die respectievelijk al 18, 16, 9 en 2 jaar in het bestuur zitten, we stellen onszelf even voor;
Reina Sluiter, vanuit haar jeugd betrokken bij de vereniging. Had ooit kinderen die trainden bij Olympia, inmiddels geen band in die hoedanigheid meer. Zij is onze ledenadministrateur en secretaris, werkt daarnaast in het ziekenhuis, heeft een gezin en is mantelzorger.
Sandra Foppen, ook ooit betrokken doordat er kinderen bij Olympia trainden, ook dit is allang niet meer zo. Sandra is Penningmeester, werkt daarnaast in het onderwijs en heeft een gezin.
Mariëlle Prinsen heeft als enige in dit bestuur nog daadwerkelijk kinderen bij Olympia trainen, 4 stuks maar liefst. Is ooit vanuit liefde voor de turnsport in het bestuur gekomen, mag training geven en valt af en toe in bij diverse groepen en ze jureert jaarlijks zo’n 7 wedstrijden voor de jongensselectie. Mariëlle is voorzitter van Olympia, werkt daarnaast in het onderwijs en heeft een gezin.
Lydia Gorter, is vanuit de trainersrol in het bestuur beland als technisch bestuurslid, werkt als logopedist en geeft daarnaast training voor Olympia.
Alle vier proberen we naast ons werk en Olympia andere hobby’s en een sociaal leven te hebben.

 We zijn inmiddels al jaren op zoek naar een 2e penningmeester, een secretaris en minimaal 1 algemeen lid. Ook zijn wij op zoek naar mensen voor kleine werkzaamheden (daarbij kunt u denken aan de website onderhouden, facebook bijhouden, hulp bij activiteiten en acties).

 Als er niet op korte termijn versterking komt in het bestuur bestaat er een reële mogelijkheid dat het huidige bestuur de taken zal neerleggen

Een vereniging als deze is niet met 4 mensen te bemannen, zelfs niet met de ervaring die wij samen hebben. We zijn inmiddels al jaren op zoek naar versterking in het bestuur. We hebben in de afgelopen 2 jaar meer brieven gestuurd dan in de 16 jaar daarvoor, meer vergaderd dan ooit en vooral meer en sneller beslissingen moeten nemen omdat de corona regels weer veranderden of een trainer uitviel.

Deze vereniging heeft extra handen nodig, om weer vooruit te kunnen kijken, te kunnen groeien en bloeien zoals zij dit verdient. En daarom hopen wij met deze brandbrief op uw steun. U heeft gelezen dat ieder van ons naast ons bestuurswerk een baan, sommigen zelfs een flinke baan heeft, en daarnaast een gezin. Dit hoeft geen belemmering te zijn om het bestuur te komen versterken. Met 4 man (vrouw) is het niet meer te doen, maar met uw hulp willen we met een groter bestuur een doorstart maken. Vele handen maken licht werk! En wij zitten natuurlijk niet voor niks al zo lang op deze plekken, het bestuurswerk is ook ontzettend leuk! 

 Graag nodigen wij een ieder die meer informatie wilt hebben uit om kennis te maken tijdens een vergadering om zo een beeld te krijgen van de werkzaamheden die binnen het bestuur plaatsvinden. 

Wilt u, na het lezen van deze brief, in gesprek met ons wat u voor de vereniging zou kunnen betekenen dan kunt u contact opnemen met Mariëlle Prinsen, voorzitter@olympiaharderwijk.nl. We hopen u allen te zien op onze Algemene Ledenvergadering op 12 mei 2022, met hopelijk het goede nieuws van een doorstart.

 We hebben uw hulp dringend nodig !

Met vriendelijke groeten,
Bestuur G.V. Olympia
Mariëlle Prinsen
Sandra Foppen
Reina Sluiter
Lydia Gorter