Categorieën
Algemeen

Jubileumshow ‘Samen schitteren over de wereld’

 

Wow!! Wat een schitterende showdag was dat op zaterdag 1 juli jl. We vierden ons 90-jarig jubileum met mooie, vertederende en spectaculaire acts. Bijna 1000 ouders, broers, zussen grootouders en andere familieleden en kennissen kwamen kijken naar zo’n 400 kinderen en tieners, die in een middag- en avondshow prachtige acts uitvoerden. Na weken voorbereiding mochten ze nu het publiek verrassen met hun act begeleid met muziek en belichting.

Na de gezamenlijke openingsact trapten de kleuters en peuters van Laura en Lydia met hun ouders de middagshow af onder begeleiding van muziek van Herman van Veen. Dit werd gevolgd door de meidengym-groep 9-13 jaar van Xander en Jort met de Engelse vlag. Met twee selectie-dansgroepen en een recreatie team danste de jazz-dansgroep 9-16 jaar op muziek van New Girl van Reggie ’n Bollie. De 4 meidengym-groepen van Lydia en Natasja rolden en sprongen over de lange matten naar het publiek . De jongensturn-selectie zorgden voor een dynamische show met veel toestellen en fleurige kleding uit Ecuador. De kleuters en peuters van de jazz-dansgroep in de leeftijd van 2 tot 5 jaar vertederden het publiek met hun danspassen op muziek van K3. Vervolgens kwam de eerste meiden-turngroep met prachtige maskers uit Brazilië. Onder Spaanse muziek sprong de gemengde spring- en trampolinegroep van Lydia en Anne van links naar rechts en vice versa. De in oranje geklede meidengymgroep van Nicole balanceerden, rolden en sprongen van het ene toestel op het andere. De jazz dansgroep 20+ zorgden voor een gave uitvoering op muziek van In Caelum Fero. De meisjes-turnrecreatie groep van Tessa gebruikten 2 evenwichtsbalken en 2 lange matten om hun kunsten te vertonen. De tweede meiden-turngroep van Menno zwaaiden, balanceerden en rolden in Australische cowgirl-kledij over de vloer. Twee recreatieteams en een selectiegroep in de leeftijd 6-9 jaar presenteerden het land China en dansten met outfits in china-stijl Kung Fu Beat. De jongensgymgroep van Lara en Jan lieten zien hoe je begint met gym en eindigt als topturner. De 3e meisjesturngroep van Menno in de leeftijd van 6-8 jaar vertoonden hun kunsten in Hawaï-stijl. En tot slot kwamen alle groepen weer terug met hun vlaggen om de show gezamenlijk weer af te sluiten.

De middagshow is opgenomen door HK13, die enkele acts op You-Tube hebben gezet.

De avondshow was net zo mooi, maar korter. De allerjongsten waren al bedwaarts gegaan. Deze keer eindigde de show met in het zonnetje zetten van enkele geslaagden. Tessa Sluiter en Xander Roelofsen behaalden het diploma leider 3 gymnastiek. Julia Rodenburg, Imane el Ousrouti en Jurrian Dekker kregen al eerder het diploma assistent leider 2 gymnastiek. Als verrassing is Lydia Gorter bedankt als lid van Olympia die extra activiteiten afgelopen jaar heeft gedaan, zoals onder meer het Nijntje Beweegdiploma, de website en de jubileumcommssie.

We kunnen terug kijken op een enerverende en prachtige showdag van ons 90-jarig jubileum!

De foto’s van de show zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.