Categorieën
Algemeen

Turners Olympia weer in de prijzen

Zaterdag 1 februari vond de 2e plaatsingswedstrijd turnen heren plaats in Rijssen. De jeugd en Junioren turners van Olympia waren hier goed vertegenwoordigd en wisten ook weer prijzen mee naar Harderwijk te nemen. Bij de junioren Liet Jonathan Porteous een goed staaltje turnen zien en liet hij zien zichzelf te hebben verbeterd. Hierdoor won hij het goud. In deze categorie was het Brons voor Laurens Bos. Hij had wat schoonheidsfoutje maar liet wel zien een terechte winnaar te zijn van de bronzen plak. Beide mannen zijn sowieso door naar de duo districtsfinale op 28 maart in Nijverdal waar zijn het zullen opnemen tegen de beste jongens uit de helft van Nederland. Voor Delano Landvreugd was er helaas geen prijs. Hij werd 6e. Ook bij de jeugd stond Harderwijk op het podium. Jin Brandsma wist hier weer met een flinke voorsprong het Goud te pakken net  als de 1e plaatsingswedstrijd. Hij is dus ook verzekerd van een plek op de duo districtsfinale. Wessel Brands werd 5e in deze categorie. Vorige keer werd hij 3e en is daarom ook verzekerd van een finale plaats. In deze categorie werd Hank Hendrikx 7e, Rowan van het Hul 11e, Milan Heldoorn 14e en Daan Haitsma 16e. Of de jongens die niet in de prijzen zijn gevallen doorgaan is nog even afwachten. Deze week wordt er van alle turners naar de beste wedstrijd gekeken en aan de hand hiervan gaat 40 procent door naar de duo districtsfinale.